Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Το 8ο Τεύχος του Περιοδικού


Στην ακολουθία της Αγρυπνίας αφιερώνεται το 8 τεύχος (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2008) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» με γενικό τίτλο «Εν Αγρυπνίες».

Στο αφιέρωμα θα διαβάσετε ένα λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για την νυχτερινή προσευχή, καθώς και διηγήσεις από βίους αγίων για την αρετή της Αγρυπνίας. Επίσης δημοσιεύονται λόγοι «περί Αγρυπνίας και Προσευχής» του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και του ιερέως Δημητρίου Γκαγκαστάθη. Παρατίθεται επίσης ένα κείμενο του ιεροκήρυκα αρχιμ. Παύλου Ντανά με τίτλο «Νήφε εν πάσι» και ένα κείμενο του ιερομ. Νεκταρίου, της Ιεράς Μονής Παρακλήτου με τίτλο «Μια αγρυπνία στη Βασιλεύουσα». Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με δύο κείμενα για τις Αγρυπνίες στον Ιερό Ναό Αγίου Ελισσαίου και τον Όσιο Νικόλαο τον Πλανά.

Στην ενότητα εορταστικά θα διαβάσετε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά για την εορτή των Χριστουγέννων 2008 και άλλα δύο κείμενα: α) του θεολόγου – φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Δημοπούλου με τίτλο «Ιωσήφ ο Μνήστωρ» και β) του θεολόγου κ. Σπυρίδωνος Λαπατά, για τον Άγιο Σπυρίδωνα, με τίτλο «Ο Άγιος των θαυμάτων».

Στη στήλη μνημεία δημοσιεύεται το α’ μέρος του άρθρου του Ομότιμου Καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αθανασίου Παλιούρα με τίτλο «Ιερές Μονές – Μνημεία της Ιεράς Μητροπόλεως».

Στη στήλη της βιβλιοπαρουσίασης παρουσιάζονται τα ημερολόγια τοίχου και τσέπης που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη για το έτος 2009 και τρία αντιαιρετικά φυλλάδια με τίτλους «Η αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά», «Προτεστάντες – Πεντηκοστιανοί» και «Σύγχρονες Αιρέσεις».

Η ύλη του τεύχους ολοκληρώνεται με ένα κείμενο του θεολόγου κ. Λάμπρου Σκόντζου με τίτλο «Η σύγχρονη πλάνη του Νεοπαγανισμού» και με την παρουσίαση του Α’ Ιερατικού Συνεδρίου που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στη Ρίζα Αντιρρίου την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008 με θέμα: «Ο ιερεύς εις τον 21ο αιώνα», καθώς και με τις κυριότερες από τις δραστηριότητες και την επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου