Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Δεύτερη Συνεδρία της Δ. Ι .Σ. για το μήνα Οκτώβριο

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Κατά την σημερινή Συνεδρία έγινε αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο είναι μεγάλο και αποφασίσθηκε να αποσταλεί στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Εγκύκλιος για να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που αφορούν τα Ιδρύματα που λειτουργούν με ευθύνη τους και τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για την λειτουργία τους, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν το γενικώτερο φιλανθρωπικό έργο των Ιερών Μητροπόλεων, για τον καλύτερο συντονισμό και την αρτιώτερη οργάνωσή τους.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε:

- Την σύσταση και λειτουργία του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος με την επωνυμία «Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς».

- Την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ζ’ Ακαδημαϊκή Συνάντηση του Διμερούς Διαλόγου μεταξύ Ορθοδοξίας και Ιουδαϊσμού με θέμα: «Η Παγκόσμιος κρίσις: θρησκευτικαί προοπτικαί και ηθικαί προκλήσεις» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2009.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες σχετικά με την προβολή και την ανάπτυξη του πρωτοχριστιανικού Μνημείου των Κατακομβών της Μήλου, από έγγραφο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου και απεφάσισε να συμβάλλει ενεργά στην περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της πρωτοχριστιανικής αυτής κληρονομιάς.

Τέλος η Δ. Ι. Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ολοκλήρωσε τις εργασίες Της για τη σημερινή Συνεδρία στις 11.30, προκειμένου στις 12 το μεσημέρι, να παραστεί στην παρουσίαση του νέου προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σαρόγλειο Μέγαρο, Ρηγίλλης 1, Αθήνα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου