Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ημερολόγιο τσέπης 2010


Από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυκλοφόρησε το ημερολόγιο τσέπης του έτους 2010, το οποίο είναι αφιερωμένο στους Νέους και τις Νέες μας, στην εν Χριστώ αγωγή της σημερινής Νεότητος.

Μέσα στις λίγες σελίδες αυτού του ημερολογίου – εγκολπίου, παρουσιάζονται κείμενα ως μερικά από τα βασικά σημεία προσφοράς Αγίων και άλλων επιφανών ανθρώπων προς την νεότητα. Τόσο τα ίδια τα κείμενα, όσο και η βιβλιογραφία τους, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν ένα μικρό βοήθημα για την δυνατότητα προσεγγίσεως των νέων προς την Εκκλησία αλλά και το αντίθετο. Να φωτίσουν, να ενισχύσουν, να καθοδηγήσουν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, τονίζει, μεταξύ άλλων, στον πρόλογο:

« … Δεν διστάζουμε όμως να ομολογήσουμε ότι και στην εποχή μας υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι δεν μιλάνε ειλικρινά στα παιδιά μας και δεν φροντίζουν ανεπιτήδευτα για την επιτυχημένη πορεία τους ...

Η Εκκλησία μας στους καιροσκόπους και εκμαυλιστές της νεότητος αντιτάσσει και προσφέρει τον καθαρό Ευαγγελικό λόγο, τον Ορθόδοξο πατερικό λόγο, «τα ιερά γράμματα τα δυνάμενα σοφίσαι εις σωτηρίαν». Προβάλλει και καλεί το νέο και τη νέα, να γνωρίσουν τον αιώνιο φίλο και οδηγό των νέων, τον Κύριο Ιησού Χριστό μας, για να αποκτήσουν αιώνιο και αλάθητο πρότυπο, για να συνδεθούν και να ενωθούν μαζί Του, ώστε να γίνουν προσωπικότητες ολοκληρωμένες, ανυποχώρητες και ασυμβίβαστες με το κακό, «τέλειες εν μηδενί λειπόμενες», να αγιασθούν ... ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου