Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

110 χρόνια ορθόδοξης παρουσίας στην Κορέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010, η Εκδήλωση – Συναυλία εκκλησιαστικών ύμνων και παραδοσιακών Kορεάτικων τραγουδιών, με αφορμή την συμπλήρωση 110 χρόνων ορθοδόξου παρουσίας και μαρτυρίας στην Κορέα (1900 – 2010).

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κορέας, στην Αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου.

Τους ύμνους και τα τραγούδια απέδωσε θαυμάσια, στα Κορεατικά και τα Ελληνικά, η χορωδία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σεούλ, υπό την διεύθυνση της χοράρχου κας Γαβριέλας Κιμ.

Το χορωδιακό σύνολο συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος στο χαιρετισμό του, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο ιεραποστολικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη του στη «Χώρα της Πρωινής Γαλήνης» και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για την υποδοχή και τη φιλοξενία.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Μητροπολίτη Κορέας, τα μέλη της χορωδίας και τους μουσικούς για την όμορφη εκδήλωση που παρουσίασαν. Αναφέρθηκε στη σημασία της ιεραποστολής και της μετάδοσης του ευαγγελικού μηνύματος «εις πάντα τα έθνη» και εξήρε το έργο που επιτελεί το ορθόδοξο ιεραποστολικό κλιμάκιο στην Κορέα, υπό την επίβλεψη του Μητροπολίτου Κορέας κ. Αμβροσίου, αλλά και του προκατόχου του Μητροπολίτου Πισιδίας κ. Σωτηρίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δύο αρχιερέων και της χορωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου