Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ για τον μήνα Φεβρουάριο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία :
 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς ότι με ενέργειες της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλους μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, συγκεντρώθηκαν και πρόκειται να αποσταλούν την προσεχή Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στην πληγείσα από τον καταστροφικό σεισμό Αϊτή, 22 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελουμένης από φαρμακευτικό υλικό και ρύζι καθώς και σταφίδα που προσέφερε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας με την φροντίδα του Σεβασμιωτάτου κ. Γερμανού. Την ανθρωπιστική βοήθεια θα συνοδεύσουν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπυρίδων Κουβέλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας, και ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», κ. Κωστής Δήμτσας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :

– Την πραγματοποίηση Ημερίδας, με κεντρικό θέμα προβληματισμού «"Εις απολογίαν του Ευαγγελίου" (Φιλ. 1, 17). Απαντήσεις σε σύγχρονες προκλήσεις». Η Ημερίδα διοργανώνεται από την Συνοδική Επιτροπή επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου και θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 3 Ιουνίου 2010.

– Την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, για την πραγματοποίηση σειράς Ημερίδων με σκοπό την προβολή της συμβολής της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των φαινομένων της «Φτώχειας» και του «Κοινωνικού Αποκλεισμού», με την συνεργασία της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας και της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη». Οι Ημερίδες διοργανώνονται με την ευκαιρία της αφιερώσεως του έτους 2010 στην καταπολέμηση της «Φτώχειας».

– Την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων για την διοργάνωση του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου για τους Κληρικούς των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι διακονούν στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας, με θέμα: «Η Ποιμαντική Διακονία της Εκκλησίας εις τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις αρχές Μαρτίου 2010.

– Την διοργάνωση του εορτασμού της «Εβδομάδος Εξωτερικής Ιεραποστολής» από 21 έως 27 Φεβρουαρίου 2010, για την προβολή και την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου, κατόπιν προτάσεως της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
 
Στις 12 το μεσημέρι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ολοκλήρωσε τις εργασίες Της, και ο Μακαριώτατος Πρόεδρος με τους Συνοδικούς Αρχιερείς μετέβησαν στον Αερολιμένα για να υποδεχθούν τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ερχόμενο από την Καλαμάτα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου