Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

«Αναζητώντας το Μεσολόγγι, Ταξίδι χωρίς ταυτότητα»


Το πρόβλημα της παιδείας και η σωστή αντιμετώπισή του είναι ζωτικής σημασίας και αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για τον πνευματικό πολιτισμό και το μέλλον μιας χώρας.

Το κύριο βάρος, για μία σωστή, κατά το δυνατόν, αγωγή των νέων πέφτει στην οικογένεια σ’ εσάς, δηλαδή, αγαπητοί μας γονείς.

Ο αγώνας σας είναι δύσκολος, ανηφορικός, αλλά το ξέρετε ότι οδηγεί σε κορυφές, στα καθάρια πλάτη του ουρανού, στη Βασιλεία του, εφ’ όσον μορφωθεί «Χριστός» στις εύπλαστες ψυχές των παιδιών σας, των παιδιών μας που αποτελούν «την ελπίδα του αύριο».

Συνεργός σ’ αυτό τον ωραίο σας αγώνα έρχεται και η τοπική μας εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος μέσα στις τόσες και πολυποίκιλες υποχρεώσεις του, δεν σας ξεχνά, δεν μας ξεχνά, και μάχεται δίπλα μας με το πανίσχυρο πνευματικό όπλο της προσευχής αλλά και έμπρακτα.

Αγκάλιασε με ενθουσιασμό το εμπνευσμένο παιδικό μυθιστόρημα της αξιότιμης κ. Ελένης Κακουλίδη και σας το προσφέρει μέσα από τις εκδόσεις του βιβλιοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας».

Το βιβλίο επιγράφεται «Αναζητώντας το Μεσολόγγι, Ταξίδι χωρίς ταυτότητα». Είναι ηθοπλαστικό, σκιαγραφεί πρότυπα, κάτι που χρειάζεται ο καθένας.

Επίκαιρο το βιβλίο όχι μόνο γιατί γράφει μέσα από τις σελίδες που εκτυλίσσονται τα γεγονότα της ηρωικής εξόδου των Μεσολογγιτών, αλλά και γιατί πραγματεύεται μέσα από την προσωπική ιστορία του έφηβου ήρωα – πρωταγωνιστή την εναγώνια αναζήτηση της καταγωγής του και το ψάξιμο για τις ρίζες του που η κοινωνία μας σήμερα μας παροτρύνει να ξεχνάμε γιατί έτσι βολεύεται η παγκοσμιοποίηση.

Ο Σεβασμιώτατος, είχε την καλωσύνη να προλογίση το βιβλίο και μεταφέρω λίγες γραμμές από τις εμπνευσμένες σκέψεις του:

«Χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς συναίσθηση του χρέους μας είτε αλλοιώνουμε την καθαρή ιστορία του έθνους μας, είτε δεν την διδάσκουμε καθόλου με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να αγνοούν τις ρίζες μας […] συσχηματίζονται με τους άλλους λαούς» και σε άλλο σημείο συνεχίζει: «Η κ. Κακουλίδη, με απλό ελκυστικό και παραστατικό τρόπο φέρνει τα παιδιά μας ενώπιον των μεγάλων ηρώων και μαρτύρων του Μεσολογγίου, παρουσιάζει την αγάπη τους για την πατρίδα και για την ελευθερία, την γενναιότητά τους, τη θυσία τους…».

Η ύλη του βιβλίου κατανέμεται σε 175 σελίδες περίπου και διαιρείται, σε τέσσερις ενότητες, με επιμέρους κεφάλαια.
Η αγάπη του γνήσιου Έλληνα «για του Χριστού την πίστη την αγία και της Ελλάδας την ελευθερία», αποτυπώνεται καθάρια, κρυστάλλινη με την ανάγνωση των σελίδων του βιβλίου.

Διαβάζεται εύκολα, η γλώσσα τρέχει και οι έννοιες είναι κατανοητές και από τα μικρά παιδιά. Είναι ένα όμορφο εποικοδομητικό και πολύτιμο ανάγνωσμα.


Κεντρική διάθεσις
Βιβλιοπωλείο Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας
«Φάρος Ορθοδοξίας»
Πλατεία Ραζη-Κότσικα
Τ.Κ. 302 00 - Μεσολόγγιον
Τηλ. και Fax: 26310 26549

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου