Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Πρόλογος Ημερολογίου Τσέπης 2011

Το ημερολόγιο αυτό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας το αφιερώνουμε, εφέτος το έτος 2010 – 11, στην μεγάλη και ιερά μορφή της ελληνίδας μητέρας.

Στην γλυκύτατη μάννα που φιλοξένησε στα σπλάχνα τα ευλογημένα αγγελούδια της.

Στη μάνα που πόνεσε και ίσως με κίνδυνο της ζωής της έφερε στον κόσμο τα παιδιά της.

Στη μάνα που νύχτες πολλές δεν έκλεισε μάτι, που ξαγρύπνησε πάνω από το προσκέφαλο των παιδιών της για να τους χαρίσει υγεία, ειρήνη, χαρά.

Στη μητέρα που όταν το παιδί της έλιωνε στον πυρετό η ίδια έλιωνε από την αγωνία και τη λαχτάρα να το δη υγιέστατο.

Στη μάνα που δουλεύει σκληρά, γεμίζει τα χέρια της με ρόζους, θυσιάζεται, για να δώσει στα παιδιά της την δυνατότητα να μάθουν γράμματα, να καλλιεργήσουν αρετές, να προοδεύσουν, να αποκατασταθούν.

Αφιερώνουμε το ημερολόγιό μας στη μάνα που αγαπά τα παιδιά της μέχρι θυσίας, που δέχεται τις πρώτες αντιρρήσεις τους, τις ανυπακοές τους, την ασεβή συμπεριφορά τους με άμετρη υπομονή, ανοχή, συγχωρητικότητα απεριόριστη, αγάπη μητρική.

Ευγνωμονούμε την μητέρα. Την ευχαριστούμε. Την συγχαίρουμε με όλη μας τη δύναμη και προσευχόμαστε για την κάθε μητέρα.

Παρακαλούμε τον Κύριο να της χαρίζει φωτισμό, δύναμι, πλούσια τη χάρι Του για να παραμένη όρθια, υγιέστατη, δυναμική, αταλάντευτη στο μεγάλο της έργο.

Θέλουμε η σύγχρονη μητέρα, η Ελληνίδα μάννα, να μη υποκύψη στις φωνές, στις προκλήσεις, στα θέλγητρα του κόσμου.

Θέλουμε να μείνη σεμνή, πιστή στο Θεό μας και την πατρίδα, πιστή στις αιώνιες αξίες και τα ιδανικά μας. Να ζη την αλήθεια του Χριστού μας, της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και να ανατρέφη τα παιδιά της «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου».

Ευχόμαστε να ομολογή παντού το φως του Χριστού και ιδιαιτέρως τα παιδιά της να τα οδηγή και να τα συνδέη με το Χριστό μας.

Ευχόμαστε η χριστιανή, ελληνίδα μητέρα να σηκώνη το Σταυρό του Λυτρωτού μας, αγόγγυστα το σταυρό της μητρότητας και με στοργή, αγάπη και χαρά να φθάση στα ευλογημένα γηρατειά, για να καμαρώνη τα επιτυχημένα και αγιασμένα παιδιά της.



+ Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου