Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Κατόπιν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής επί του Μοναχικού Βίου, τα Μέλη της Επιτροπής και τον Γραμματέα, προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο και τις δραστηριότητες της Επιτροπής, καθώς και για τον περαιτέρω προγραμματισμό των ενεργειών τους. Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και κατετέθησαν προτάσεις εκ μέρους του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνέδρων.

Επίσης συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Μετά από Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία της Ελλάδος προβαίνει στην έναρξη των εργασιών κατασκευής σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επί της οδού Ηπείρου αρ. 25 όπισθεν του «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, πολυόροφης οικοδομής, η οποία θα λειτουργήσει ως «ΞΕΝΩΝΑΣ ΣΥΝΟΔΩΝ» καρκινοπαθών συνανθρώπων μας με την ονομασία «ΘΕΟΞΕΝΙΑ». Το έργο θα κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου με δαπάνες της Εκκλησίας της Ελλάδος και είναι προϋπολογισμού 1.800.000,00 ευρώ. Η κατασκευή αυτού του έργου έρχεται να καλύψει την τεράστια ανάγκη εξεύρεσης ενός λειτουργικού και αξιοπρεπούς χώρου, όπου θα μπορούν να διαμένουν οι συνοδοί των καρκινοπαθών καθώς και οι ασθενείς βραχείας νοσηλείας που προσέρχονται στο ίδρυμα από διάφορες πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Η Εκκλησία θα συμβάλει με αυτό το έργο στον περιορισμό της ταλαιπωρίας των πασχόντων και των συνοδών τους.

Της τελετής της θεμελιώσεως που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του οικοπέδου επί της οδού Ηπείρου αρ. 25 (όπισθεν «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ» Νοσοκομείου) την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. θα προεξάρχει η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β' παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Αρχών και Φορέων της πόλεως.
 
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου