Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

« Βυζαντινό Τροπάρι – Της Πόλης Μοιρολόγι »


«Βυζαντινό Τροπάρι – Της Πόλης Μοιρολόγι» ήταν ο τίτλος της εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Κυριακή 29 Μαΐου 2011, από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «ΔΑΥΙΔ Ο ΨΑΛΜΩΔΟΣ», της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2010 – 2011, ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και αποτελούνταν από δύο μέρη, το πρώτο με εκκλησιαστικούς ύμνους της περιόδου του Πεντηκοσταρίου και το δεύτερο με τραγούδια για την Κωνσταντινούπολη.

Μετά την εισαγωγή που πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Σχολής κ. Κωνσταντίνος Καντάνης, η χορωδία των μαθητών της Σχολής και η χορωδία των πτυχιούχων, υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Λανάρα παρουσίασαν ύμνους της εκκλησιαστικής περιόδου που διανύουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χορωδία των πτυχιούχων συμμετείχαν πτυχιούχοι της Σχολής από της ιδρύσεώς της (έτος 1992).

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές της Σχολής, με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων, απέδωσαν τραγούδια για την Πόλη και την Αγιά Σοφιά. Υπεύθυνοι της ορχήστρας ήταν ο κ. Παναγιώτης Μήτσος και ο κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο θεολόγος κ. Φώτιος Μάλαινος.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς που παρευρέθηκαν και απένειμε τα πτυχία και τα διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής στους αποφοιτήσαντες μαθητές, κατά το σχολικό έτος 2009 – 2010.

φωτογραφίες: Βασίλειος Μυλωνάς
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου