Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Μηνιαία Σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών


Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 06:00’ μ.μ. η Διακονία Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία», της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και των πνευματικών εκδηλώσεών της, θα πραγματοποιήσει την μηνιαία συνάντησή της.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο της Διακονίας, που βρίσκεται στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου, στο ισόγειο (Δ. Μακρή 34).
Θα μιλήσει η κα. Χριστίνα Τσιχριτζή – Κακαβιά, Δ/ντρια Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, με θέμα: «Μάρθα και Μαρία, οι δύο τάξεις των χριστιανών». Θα ακολουθήσει διάλογος επί του θέματος.
Καλούνται όλα τα μέλη, οι φίλες εθελόντριες, αλλά και όλες οι γυναίκες που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.

Λίγα λόγια για την Διακονία Στηρίξεως Γυναικών
Στο γενικό πλαίσιο της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων και του Διαμητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τις 13 Φεβρουαρίου 2011, λειτουργεί κανονικά και στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας η Διακονία Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία», με κέντρο το Αγρίνιο.
Οι σκοποί της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών, όπως επισημάνθηκαν και ανακοινώθηκαν κατά την ίδρυσή της, είναι:
1.                  Η αντιμετώπιση συγχρόνων κοινωνικών προβλημάτων,
που απασχολούν τη γυναίκα.
2.                  Η ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στο πνευματικό
και προνοιακό έργο της Εκκλησίας.
3.                  Η ανάπτυξη νέων μορφών εθελοντικής δράσης.
4.                  Η πνευματική, ψυχική στήριξη και κοινωνική προστασία
της γυναίκας και της οικογένειας.
Η Διοικούσα Επιτροπή Γυναικών του Κέντρου Διακονίας οργανώνει και πραγματοποιεί την στήριξη και ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας, σε ειδικό φιλικό χώρο, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου, στο ισόγειο (Δ. Μακρή 34), (τηλ. επικοινωνίας 26410-32005).
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου:
Πρωί: 10:00’ – 12:00’ π.μ. (Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή)
Απόγευμα: 04:00’ – 06:00’ μ.μ. (Τετάρτη και Πέμπτη)  (από Μάϊο έως Οκτώβριο 05:00’ – 07:00’ μ.μ.).
Οι δραστηριότητες των εθελοντριών στη Διακονία αγάπης και στήριξης, επεκτείνονται σε συγκεκριμένες ενότητες.
Πρωταρχική σημασία δίδεται στη στήριξη της γυναίκας, στη μεσολάβηση και διευκόλυνσή της προς τις υπηρεσίες. Η Διακονία ανταποκρίνεται στις κλήσεις για συμπαράσταση και βοήθεια, κυρίως συντροφιά σε μοναχικά άτομα.
Κάθε Πέμπτη απόγευμα, από ώρα 17:00’ έως 19:00’ μ.μ., λειτουργεί πρόγραμμα φύλαξης παιδιών, με δημιουργική απασχόληση και εκκλησιαστική παιδεία.
Επίσης, στον τομέα Πρωτογενούς Πρόληψης, προγραμματίζονται ορισμένες ευκαιρίες, σε θέματα Υγείας για τη γυναίκα, μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, και άλλες πνευματικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο της Διακονίας «Παναγία η Παραμυθία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου