Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου


Με την ακολουθία του πανηγυρικού αρχιερατικού Εσπερινού ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο Θέρμου Αιτωλίας, γενέτειρα του αγίου.

Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προσκόπιος και ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ο οποίος τόνισε την θεολογική αυτοσυνειδησία του Αγίου Κοσμά, καθώς και την κοινωνική, εκκλησιολογική και μαρτυρική συνείδησή του.

Εκατοντάδες πιστοί ανέβηκαν στην Ιερά Μονή για να ζητήσουν τις πρεσβείες του αγίου Κοσμά και να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο απότμημα του ιερού λειψάνου, το οποίο μετέφερε τον Ιούνιο του 2007 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος και φυλάσσεται από τότε στην Ιερά Μονή.
 












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου