Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι. Π. Μεσολογγίου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ» για τον μακαριστό Απόστολο Παπαχρήστο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
«ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ»
Γρ. Χονδρού και Κανατά
302 00 Ι.Π. Μεσολογγίου
τηλ.: 26310 23301
ΦΕΚ 1617/τ. Β/03-09-2007

Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, 06 Οκτωβρίου 2013.

ΨΗΦΙΣΜΑ

της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» Ι. Π. Μεσολογγίου

Στο Μεσολόγγι, 06 Οκτωβρίου 2013 και ημέρα Κυριακή, στο γραφείο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Μεσολογγίου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, αμέσως μετά την πληροφορία του θλιβερού αγγέλματος του αιφνιδίου θανάτου του αγαπητού αδελφού, φίλου, Πρωτοψάλτου, Μουσικοδιδασκάλου και Θεολόγου κ. Αποστόλου Παπαχρήστου, Διευθυντού της Σχολής μας.

Ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Χριστοφόρος Πριόβολος, εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος συναδέλφου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

«Ο Απόστολος υπήρξε μύστης της τέχνης του Ιερού Αναλογίου και πεπειραμένος γνώστης του τυπικού των ιερών ακολουθιών της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας, καθ’ ότι διετέλεσε επί σειρά ετών ο συντάξας του Τυπικού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αξιοσημείωτο είναι ότι συνέψαλε με Μαΐστορες της Αγγελικής Τέχνης, όπως Στανίτσας, Ταλιαδώρος, κ.α. Επιπλέον, επί πολλά έτη υπηρέτησε ως Πρωτοψάλτης στην Αγία Τριάδα Αγρινίου και τα τελεταία 22 έτη της επιγείου ζωής του στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου Αγρινίου. ΄Ηταν ο βιωματικός Ιεροψάλτης, αφού συνδύαζε την ισάγγελο πολιτεία με την διακονία του Αναλογίου. Κοινωνούσε τακτικά με φόβο Θεού, ενώ διακρινόταν για το φιλακόλουθο πνεύμα του. Η προσωπική συνδρομή του στη δημιουργία της Σχολής μας υπήρξε καθοριστική, αφού ο ίδιος επέδωσε τα πρωτά πτυχία και Διπλώματα της Σχολής, ενώ το τελευταίο έτος στα χέρια του τη διεύθυνση της Σχολής.

Η πρόωρη απώλειά του, επεσήμανε ο Γραμματέας του Δ.Σ., μας συγκλονίζει όλους αλλά μας δίνει και δύναμη να συνεχίσουμε το πολυσχιδές έργο του, στα πλαίσια των μικρών μας δυνατοτήτων. Ήταν «τοις πάσι τα πάντα», κατά τη ρήση του Αποστόλου Παύλου και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Αλλ’  ούτως ηυδόκησεν Κύριος».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής μας, μετά από εισήγηση μέλους του, εκφράζοντας τη βαθειά θλίψη του και τον πόνο του για την κοίμηση του Αποστόλου Παπαχρήστου, εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

1. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και το διδακτικό προσωπικό της Σχολής μας να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στο Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΚΟΣΜΑ και στους οικείους του και να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα.

2. Να μην πραγματοποιηθούν τα μαθήματα της Σχολής την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και Τρίτη 8 Οκτωβρίου.

3. Να δοθεί χρηματικό ποσό σε μια από τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Μητροπόλεώς μας για την ανάπαυση της ψυχή του.

4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Ευχόμαστε, τέλος, ο Αναστάς Κύριός μας να αξιώσει τον αείμνηστο αδελφό,  φίλο και συνεργάτη Απόστολο της Ουρανίου Βασιλείας Του και να συγκαταριθμηθεί στο χορό των Αγγέλων.

Το παρόν ψήφισμα διαβάζεται και υπογράφεται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου