Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Έναρξη δραστηριοτήτων της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών

Με την ακολουθία του Αγιασμού, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 06:00’ μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου, θα ξεκινήσουν για το νέο εκκλησιαστικό έτος 2014 – 2015, οι δραστηριότητες της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Την ανάλυση του ετήσιου συνθήματος «πάντα εις δόξαν Θεού ποιείτε» θα πραγματοποιήσει ο πρωτ. Δημήτριος Πατσιαλός, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως.
Το Κέντρο της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών, που λειτουργεί στο γενικό πλαίσιο της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων και του Διαμητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με έδρα το Αγρίνιο, στεγάζεται στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου.
Κάθε Παρασκευή απόγευμα και ώρες 17:00’ έως 19:00’ λειτουργεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με δημιουργική απασχόληση και εκκλησιαστική παιδεία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διδακτικές ιστορίες, καλλιτεχνικά, μουσική, γυμναστική, παιγνίδι, παραδοσιακούς χορούς. Παράλληλα αυτό το δίωρο, οι μητέρες των παιδιών κουβεντιάζουν παιδαγωγικά θέματα, μετά από μία ενδιαφέρουσα και οικοδομητική εισήγηση.
Κατά τις πρωϊνές ώρες λειτουργίας διατίθεται δανειστική βιβλιοθήκη και τράπεζα ενδυμάτων, από την οποία διανέμεται ρουχισμός για γυναίκες και παιδιά.
Επίσης, στον τομέα Πρωτογενούς Πρόληψης, προγραμματίζονται επωφελείς συνάξεις, με θέματα Υγείας και ποικίλες πνευματικές εκδηλώσεις σε μηνιαία βάση, που αποσκοπούν στην πνευματική ενίσχυση των μελών εν αγάπη.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 26410-32005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου