Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ψήφισμα Ιερατικής Συνάξεως περί του «Συμφώνου Συμβίωσης»


Κατά τη Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, μεταξύ των άλλων θεμάτων και εξ' αφορμής των τρεχουσών καταστάσεων στη χώρα μας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στα σχετικά με το πρόσφατο Σχέδιο Νόμου της Κυβερνήσεως περί επεκτάσεως του «Συμφώνου Συμβίωσης» στα ομόφυλα ζευγάρια. 
Κατόπιν των τοποθετήσεων των Κληρικών επί του θέματος, ανεγνώσθηκε το ακόλουθο ψήφισμα της Ιερατικής Συνάξεως το οποίον προσυπέγραψαν άπαντες οι παρεβρισκόμενοι:

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, 
 ο  Ιερός  Κλήρος  και  οι  Μοναστικές  Αδελφότητες
της  καθ’ ημάς  θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως

Προς  την  Γενικήν  Γραμματείαν  της  Ελληνικής  Κυβερνήσεως

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς και άπαντες οι Πρεσβύτεροι, Διάκονοι και Μοναχοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κατά την Γενική Ιερατική Σύναξη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Ιουνίου 2015 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, αποφασίσαμε και συνυπογράφουμε το κάτωθι
ΨΗΦΙΣΜΑ:
Με βαθύτατη θλίψη και συγκλονιστικό φόβο πληροφορηθήκαμε στις 10 Ιουνίου την κατάθεση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σχεδίου Νόμου, ο οποίος επεκτείνει το περιβόητο και καταλυτικό του γάμου «σύμφωνο συμβίωσης» και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Τρόμος και αγωνία καταλαμβάνει τις ψυχές μας για τις συνέπειες αυτού του τολμήματος. Η παραδοσιακή Ελληνική οικογένεια, η δύναμη αυτού του Έθνους, ο ιερός αυτός θεσμός, οδηγείται σε ολοκληρωτική καταστροφή. Μετά από αυτό το εγχείρημα δεν αναμένουμε τίποτε άλλο, παρά τον ενταφιασμό της Ελλάδος.
Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε τις εντολές των Βρυξελλών, οι οποίες θέλουν την διάλυση της Πατρίδος μας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε μία ελάχιστη μειοψηφία σοδομιστών να επιβάλλει νόμους που καταλύουν διαχρονικούς θεσμούς και ο,τι ιερό έχει διαφυλάξει αυτός ο τόπος. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε στην καταστροφή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς βλέποντας την ηθική διαστροφή και την σήψη με αυθάδεια να περιφρονεί τον Θεό και τους νόμους Του.
Εμείς οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αφουγκραζόμενοι την αγωνία του πιστού λαού μας για την καταστροφική πορεία της Πατρίδος, και ζώντας σε περιοχή η οποία τιμά τον οικογενειακό θεσμό, όπως αποδεικνύει η ύπαρξη μεγάλου αριθμού πολυτέκνων οικογενειών, διαμαρτυρόμαστε εντόνως και αντιδρούμε στο προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου.
Ταυτοχρόνως απαιτούμε να σεβασθείτε την πλειοψηφία αυτού του λαού, ο οποίος θέλει τους κυβερνήτες του να διακονούν και να υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματά του. Ο Ελληνικός λαός υποφέρει πάρα πολύ σήμερα από τις συνέπειες της διαφθοράς, η οποία βύθισε σ’ αυτή την οικονομική κρίση την χώρα μας. Το να θέλουν κάποιοι να νομοθετήσουν την ηθική διαστροφή και να επιβάλουν Σοδομιστική μορφή στην κοινωνία μας, ξεπερνά τα όρια της λογικής. Τούτο και μόνο αποδεικνύει ότι η οικονομική κρίση είναι απλώς το περίβλημα ενός πυρήνα με συγκεκριμένη, άλλου είδους κατεύθυνση και ανάλογες αποφάσεις.
Όπως κι εμείς μεγαλώσαμε μέσα σε οικογένεια με πατέρα και μητέρα, και ποτέ δεν θα θέλαμε να είχαμε γονείς δύο άνδρες η δύο γυναίκες, έτσι και τα παιδιά που θα μας διαδεχθούν σ’αυτό τον τόπο έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν μέσα σε αληθινή οικογένεια. Κάθε άλλο μόρφωμα αδικεί την αλήθεια, καταπατεί τους νόμους του Θεού, αντιστρατεύεται τους νόμους της φύσεως, και επισύρει την οργή του Θεού για την επιχειρούμενη ολοκληρωτική καταστροφή της Πατρίδος μας, δίνοντας χαρά στους εχθρούς της.
Υψώνουμε στεντορεία την φωνή μας και δηλώνουμε:
Όχι στο «Σύμφωνο Συμβίωσης» και στην επέκτασή του για τα ομόφυλα ζευγάρια.  Όχι  στο  κυοφορούμενο  έγκλημα.

Εν Αγρινίω και τη Ιερατική Συνάξει, τη 22α Ιουνίου 2015
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας  και  Ακαρνανίας  Κοσμάς
και άπαντες οι Κληρικοί και Μοναχοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  ΟΙ  ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου