Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ευχαριστίες και Ευχές του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Θερμότατες ευχαριστίες απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, με αφορμή την λήξη των εργασιών της ΚΗ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, η οποία διοργανώθηκε εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, από την αρμόδια Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Σεβασμιώτατος, προέβη στην εξής δήλωση:

 «Δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό μας για την ευλογία που χάρισε στην Ιερά Μητρόπολή μας, με το να διεξαχθούν εφέτος στο Αγρίνιο οι εργασίες της ΚΗ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας.
»Με την ευκαιρία της λήξεως των εργασιών, θέλω να ευχαριστήσω πρώτα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, τόσο για την ευλογία που έδωσε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες της Συνδιασκέψεως στην Ι. Μητρόπολή μας, όσο και για τις πατρικές ευχές του.
»Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, καθώς και όλα τα μέλη της Συνοδικής Επιτροπής για την επιλογή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
»Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, τον γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Κυριακό Τσουρό για την άψογη οργάνωση και διεξαγωγή των εργασιών της Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως, αλλά και όλους τους εντεταλμένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών και των Ιερών Μητροπόλεων για την παρουσία τους, αλλά και την πνευματική ωφέλεια και την χαρά που μας χάρισαν.
»Με υιικό σεβασμό και ευ γνωμοσύνη ευχαριστώ τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, τους Πατριάρχας των πρεσβυγενών και των νεωτέρων Ορθοδόξων Πατριαρχείων, αλλά και τους Αρχιεπισκόπους Προέδρους των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, για τις ευχές που μας απέστειλαν και για την πατρική τους αγάπη.
»Τέλος, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους καλούς μου συνεργάτες, οι οποίοι διηκόνησαν με ολοπρόθυμη διάθεση την Συνδιάσκεψη, καθώς και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ενοριών μας που συνέβαλαν οικονομικώς.
»Ταπεινά εύχομαι οι αποφάσεις και τα πορίσματα της Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως να οδηγούν όλους μας σε μια αληθινή διακονία, για την δόξα του Τριαδικού μας Θεού και της ορθοδόξου αληθείας».

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου