Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, κατά την Γενική Ιερατική Σύναξη που έγινε την 16η Ιανουαρίου 2018, στην πόλη του Αγρινίου, αναφέρθηκε στο σοβαρό εθνικό θέμα που έχει σχέση με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Στη συνέχεια, άπαντες οι κληρικοί συμφώνησαν και εξέδωσαν το ακόλουθο
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Ο Μητροπολίτης και άπαντες οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με αίσθημα βαθείας ευθύνης αλλά και αγωνίας έμπροσθεν των εξελίξεων αναφορικώς με την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, αλλά και σεβόμενοι την Ιστορία του τόπου μας που ανέδειξε τον διδάσκαλο του Γένους Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και τους αγωνιστές και προμάχους της ηρωικής Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,  δηλώνουμε  τα  εξής:
1. Επιθυμούμε να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να εκφράσουμε την αγωνία μας προκειμένου να μην γίνει καμία υποχώρηση από την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας για σύνθετη ονομασία, η οποία θα έχει ως δεύτερο συνθετικό το όνομα «Μακεδονία».
2. Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε ότι ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε κράτος με το όνομα Μακεδονία. Ο δικτάτορας Τίτο το ανακάλυψε γιατί είχε επεκτατικές και ανθελληνικές βλέψεις.
3. Σε όλους τους πολιτικούς, εκείνους που θέλουν να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας, δίνει αποστομωτική απάντηση ο πρώην Πρόεδρος των Σκοπίων Κύρο Γκλιγκόροφ, λέγοντας: «Είμαστε Σλάβοι, έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6ον και 7ον αιώνα. Έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία και από τότε κατοικούμε σε αυτά. Δεν γνωρίζω κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίμα των αρχαίων Μακεδόνων, αλλά, ακόμα και έτσι δεν είναι αυτό που δίνει την ταυτότητα του λαού μας» (Απομνημονεύματα, σελ. 259)».
4. Το Σκοπιανό, δεν αποτελεί πρόβλημα της Ελλάδος. Προσπαθούν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα οι ξένες δυνάμεις. Ο έγκριτος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος αναφέρει το εξής αξιομνημόνευτο: «Αντιμετωπίσαμε το θέμα των Σκοπίων με δειλία και ως σαν να είμαστε  εμείς  ένοχοι  και  πλαστογράφοι  της  Ιστορίας».
5. Δύο πολιτικοί της χώρας μας έχουν λάβει συγκεκριμένη θέση:
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής λέει τα εξής: «Πιστεύω ότι οι σύμμαχοι και οι ετέροι μας θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική»
Ο Ανδρέας Παπανδρέου υποστήριξε: «Για μένα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να δεχθώ τον όρο “Μακεδονία” υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται».
6. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει για το θέμα της Μακεδονίας. Κανείς από τους ηγέτες μας δεν μπορεί να στερήσει τον εθναρχικό ρόλο της Εκκλησίας, αφού Ορθοδοξία και Ελληνισμός είναι αλληλένδετα ιστορικά. Η Ελλάδα χωρίς την Ορθοδοξία θα σβήσει γι  αυτό και πολεμείται ποικιλοτρόπως».
7. Προτρέπουμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, καθώς και όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, να πουν ένα νέο ηρωικό ΟΧΙ και να μην υποχωρήσουν στις επιταγές των ξένων κέντρων που θέλουν να επιταχύνουν την συρρίκνωση της Πατρίδος μας.
8. Ας μελετήσουν όλοι οι πολιτικοί και οι Έλληνες τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η ΜRB τον Δεκέμβριο του 2016, όπου καταγράφεται ότι οι Έλληνες εμπιστεύονται τον Θεό, την Παιδεία και τον Στρατό. Παρά την όποια διαφθορά επικρατεί στην Πατρίδα μας, οι Έλληνες αντιστέκονται σθεναρά στην Παγκοσμιοποίηση και την διαστροφή που νομοθετείται με ποικίλους νόμους.
9. Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Παύλος Μελάς μας προτρέπουν να ξυπνήσουμε από τον βαρύ λήθαργο που βρισκόμαστε και να μην ορρωδήσουμε προ ουδενός για να αντισταθούμε στις αλυτρωτικές και ανθελληνικές απαιτήσεις του Κρατιδίου των Σκοπίων. Ο νέος διδάχος του Γένους μας Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης αναφέρει τα εξής: «Εάν χαθεί η Μακεδονία θα περιέλθει στους Σκοπιανούς και η Ελλάδα θα υποστεί πλήγμα … Αλλοίμονο στην Ελλάδα αν χαθεί η Μακεδονία…».
Τέλος, παρακαλούμε τον Τριαδικό μας Θεό, την Παναγία μας την Υπέρμαχο Στρατηγό και τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη, αλλά και τους ήρωες προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους, να ακυρωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και να μην προδοθεί η Μακεδονία μας.
Ο Θεός είναι μαζί μας!
Αγρίνιον  16  Ιανουαρίου  2018
Ο  Μητροπολίτης  Αιτωλίας  και  Ακαρνανίας  Κοσμάς

και  άπαντες  οι  κληρικοί  της  Ιεράς  Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου