Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ομιλία του πρωτ. Βασιλείου Καλλιακμάνη στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο



Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26ης Φεβρουαρίου 2018 η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ομιλητής ήταν ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η συμβολή της τρίτης ηλικίας στην αγωγή των παιδιών».


Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση ακολούθησε η βιβλιοπαρουσίαση της διδακτορικής διατριβής του αιδεσιμολογιώτατου πρωτοπρεσβυτέρου Χριστοφόρου Χρόνη, δρ. Θεολογίας, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νεοχωρίου Μεσολογγίου, με τίτλο «Κοινωνικά και βιοηθικά προβλήματα της τρίτης ηλικίας». Για το βιβλίο μίλησε ο θεολόγος – φιλόλογος κ. Φώτιος Μάλαινος.

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο κατά την οποία τόσο ο π. Βασίλειος, όσο και ο π. Χριστοφόρος έδωσαν τις ανάλογες απαντήσεις στα ερωτήματα που δέχθηκαν.


Την συνάντηση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές και εξέφρασε την χαρά του καθότι και ο π. Βασίλειος είναι ένας διακεκριμένος και καταξιωμένος Καθηγητής που τιμά την Αιτωλοακαρνανία καθότι είναι Θέρμιος στην καταγωγή, αλλά και ο π. Χριστοφόρος είναι κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος παράλληλα με τα ποιμαντικά του καθήκοντα ασχολείται και με το ερευνητικό έργο προσφέροντας πολύ σημαντικούς καρπούς στην τοπική μας Εκκλησία.

Η επόμενη συνάντηση στην πόλη του Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, με ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιο Παπαρνάκη και θέμα: «Η αγιότητα στην οικογένεια: ένα διαχρονικό αίτημα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου