Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

«Η χριστιανική οικογένεια»



Ομιλία του ιερομονάχου Εφραίμ Σιμωνοπετρίτου 
στη Σχολή Γονέων στο Μεσολόγγι

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30’, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Σχολής Γονέων στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (οδός Κανάτα 2 και Γ. Χονδρού).
Ομιλητής θα είναι ο πανοσιολογιώτατος ιερομόναχος Εφραίμ, εκ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.
Θα αναπτύξει το θέμα: «Η χριστιανική οικογένεια».
Η συνάντηση αυτή της Σχολής Γονέων θα είναι και η τελευταία για την φετινή χρονιά, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Ο π. Εφραίμ είναι λόγιος, αγιορείτης μοναχός, αδελφός της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Διακονεί τις τάξεις του Ιερού Κλήρου για περίπου 60 χρόνια από διάφορες θέσεις. Υπηρέτησε την Εκκλησία της Ελλάδος ως ιεροκήρυκας, πνευματικός και διδάσκαλος. Έχει μεταβεί για το ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως σε Μητροπόλεις του εξωτερικού, όπως στην Αυστραλία, στην Αμερική και στον Καναδά.
Σημαντική υπήρξε η παρουσία του στην οργάνωση της νεοσύστατης Θεολογικής Ακαδημίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας, καθώς και στην λειτουργία της επί 10 έτη, απο το 1994 έως το 2004. Απο το 2004 έως το 2012 υπήρξε Οικονόμος στο μοναδικό Αγιορείτικο Μετόχι στην Αθήνα, το Ιερό Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως του Χριστού στο Βύρωνα Αττικής.
Σήμερα παραμένει στο Άγιον Όρος και στην Ιερά Μονή της Μετανοίας του. Μετέχοντας στις δραστηριότητες της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας, ο σεβαστός Γέροντας Ελισαίος του εμπιστεύεται διάφορες πνευματικές και διοικητικές αποστολές Παράλληλα διακονεί το ιερό μυστήριο της Εξομολογήσεως, αναπαύοντας και στηρίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους και κυρίως νέους που αναζητούν την αλήθεια και την γνησιότητα του ορθοδόξου ήθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου