Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφόρησε το 19ο τεύχος του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»


Κυκλοφόρησε το 19ο τεύχος (Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2011) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στο έπος του 1940.

Στο αφιέρωμα που έχει τίτλο «Το ΟΧΙ που μας εμπνέει» οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν κείμενα: α) του αειμνήστου ιστορικού και συγγραφέα Αγγέλου Τερζάκη «Το ιστορικό της Νύχτας του πολέμου», β) του καθηγητού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γεωργίου Πιπερόπουλου «Η άρνηση ήταν θέση» και γ) του συγγραφέα και πολιτικού επιστήμονα κ. Κωνσταντίνου Χολέβα «Το μυστικό του θαύματος».

Στην ενότητα ποιμαντικά δημοσιεύεται η ομιλία με θέμα: «Άπαντες χρήζομεν μετανοίας», που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς στο Συνέδριο του Σωματείου «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ», με θέμα την ελληνορθόδοξη παράδοση.

Στην στήλη εορταστικά θα διαβάσετε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά για την θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς επίσης και μια μελέτη του θεολόγου και φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Παπαδοπούλου με τίτλο «Η Κοίμηση της Θεοτόκου στους υμνογράφους της  Εκκλησίας».

Στην ενότητα αγιολογία παρατίθεται ένα κείμενο του επίκουρου καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Αθηνών πρωτ. Γεωργίου Ευθυμίου για τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και στην ενότητα εις μνημόσυνον γίνεται αναφορά στον μακαριστό ιερομόναχο Καλλίστρατο Καλογεράκη.

Το τεύχος ολοκληρώνεται με το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως για την έναρξη του σχολικού έτους, καθώς και με τις κυριότερες από τις δραστηριότητες και την επικαιρότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στις δραστηριότητες γίνεται αναφορά στην εκδήλωση για την «Κάρτα του Πολίτη» που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011, καθώς και στα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του Σελιβείου Γηροκομείου Μεσολογγίου.

Το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη διεύθυνση:


Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10    Τ.Κ. 302 00    Μεσολόγγι
τηλ. 26310 22322 και 26310 22421 – fax: 2631028701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου