Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κυκλοφόρησε το 26ο τεύχος του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Αφιερωμένο στον τοπικό μας άγιο νεομάρτυρα Ιωάννη, τον εκ Κονίτσης και εν Βραχωρίω (Αγρινίω) μαρτυρήσαντα – με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από το μαρτύριό του (1814-2014) – είναι το 26ο τεύχος (Δεκέμβριος 2014) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Στο αφιέρωμα δημοσιεύονται κείμενα: α) του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέα: «Θεός όπου βούλεται νικάται φύσεως τάξις», β) του θεολόγου Λάμπρου Σκόντζου: «Ο Άγιος Νεομάρτυς Ιωάννης ο εκ Κονίτσης και εν Βραχωρίω μαρτυρήσας», γ) του ιεροκήρυκος αρχιμ. Παύλου Ντανά: «Ο ατίμητος πλούτος της Εκκλησίας μας», δ) του ιεροκήρυκος αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρου: «Εις αναζήτησιν της αληθείας», ε) του πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Καντάνη: «Από την πλάνη στην Αγιότητα – Ο Χασάν που βαπτίστηκε Ιωάννης». Τέλος παρατίθεται ένα κείμενο που περιλαμβάνει όλους τους εξ Αγαρηνών Αγίους της Εκκλησίας μας, ενώ παρουσιάζεται και το σχετικό βιβλίο του πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Καντάνη με τίτλο: «Η χορεία των Νεομαρτύρων και ο άγιος Ιωάννης ο εξ Αγαρηνών Νεομάρτυς του Βραχωρίου».
Στην στήλη επέτειος δημοσιεύεται η ομιλία που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Αμαρουσίου, με θέμα: «Μηνύματα Αγίου Κοσμά» και στην ενότητα διδαχές δημοσιεύεται ένα επίκαιρο κείμενο του αείμνηστου Φώτη Κόντογλου με τίτλο: «Αθεΐα, το καύχημα της εποχής μας».
Σε ιδιαίτερη στήλη με τίτλο εις τιμήν και μνήμην παρουσιάζεται η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μονή Μυρτιάς για τους μακαριστούς Πρωτοψάλτες Γεράσιμο Πρεβεζιάνο και Απόστολο Παπαχρήστο και στην ενότητα εις μνημόσυνον γίνεται αναφορά στους μακαριστούς ιερείς, τον αρχιμ. Απόστολο Καστανά, τον πρωτοπρ. Θεόδωρο Καρδάνη και τον π. Γεώργιο Παπακωστόπουλο.
Επίσης δημοσιεύονται οι ποιμαντορικές εγκύκλιοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, καθώς και η εγκύκλιος που διαβάστηκε στους Ιερούς Ναούς για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς.
Τέλος παρατίθενται η επικαιρότητα και οι κυριότερες από τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με γενικό θέμα: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Ορθόδοξος Εκκλησία και Ελληνικόν Γένος» και στην Ζ’ Ιερατική Ημερίδα με θέμα: «Ο Άγιος Κοσμάς και η Ιερωσύνη», που διοργανώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολή μας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 300 ετών από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη διεύθυνση:
Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10  –  Τ.Κ. 302 00  –  Μεσολόγγι
τηλ. 26310 22322 και 26310 22421 – fax: 2631028701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου