Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Κυκλοφόρησε το 24ο τεύχος του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Αφιερωμένο στους Αγίους του 20ου αιώνα είναι το νέο τεύχος (24ο τεύχος) του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Το ΑΦΙΕΡΩΜΑ περιλαμβάνει τους δώδεκα Αγίους που έζησαν κατά τον 20ο αιώνα και συγκεκριμένα τον άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως, τον άγιο Χρυσόστομο επίσκοπο Σμύρνης, τον όσιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, τον όσιο Νικόλαο Πλανά, τον όσιο Σιλουανό τον Αθωνίτη, τον άγιο Νικόλαο επίσκοπο Αχρίδος (Βελιμίροβιτς), τον όσιο Γεώργιο Καρσλίδη, τον όσιο Άνθιμο τον εκ Χίου, τον όσιο Λουκά τον ιατρό (επίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας), τον όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς, τον άγιο Φιλούμενο τον νέο ιερομάρτυρα και τον όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.
Με αφορμή την συμπλήρωση 170 ετών από το θάνατο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη ο φιλόλογος Γεώργιος Κουρκούτας γράφει, στη στήλη ΕΠΕΤΕΙΟΙ, για τον Γέρο του Μωριά.
Το τεύχος περιλαμβάνει δύο κείμενα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, α) την εισήγησή του στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το πολύπλοκο και διαχρονικό πρόβλημα του Προσηλυτισμού και β) την δήλωση – διαμαρτυρία για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης.
Στην στήλη ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΑ δημοσιεύεται η ποιμαντορική εγκύκλιος του Μητροπολίτου μας στην οποία αναφέρεται στην συμπλήρωση 300 ετών από την γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Αιτωλίας και στην οφειλόμενη τιμή προς τον Άγιο κατά το έτος 2014.
Στην ενότητα ΜΝΗΜΕΙΑ δημοσιεύεται ένα κείμενο του αρχιμ. Αναστασίου Καντάνη για το καθολικό της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς, καθώς και ένα μικρό θεολογικό και εικαστικό σχόλιο στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μυρτιωτίσης του καθηγητού αρχαιολογίας Αθανασίου Παλιούρα.
Στη στήλη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα εγκαίνια και τη λειτουργία του νέου Κέντρου Νεότητος της Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ενώ τέλος παρατίθεται η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη διεύθυνση: Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10  –  Τ.Κ. 302 00  –  Μεσολόγγι, τηλ. 26310 22322 και 26310 22421 – fax: 2631028701, Emailagkosmas@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου