Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Εκδήλωση προς τιμήν του π. Παϊσίου στην Πάτρα



Εκδήλωση προς τιμήν του Γέροντος Παΐσιου του Αγιορείτου διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πατρών το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό, μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Χριστόδουλος.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανέπτυξε το θέμα: «Η αγάπη του π. Παϊσίου προς τους νέους». Ο Σεβασμιώτατος με πηγαίο λόγο καταθέτοντας την προσωπική του μαρτυρία ανέφερε χαρακτηριστικά περιστατικά από τις πολλές επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει στην Παναγούδα, επικεφαλής ομάδων νέων και με ιδιαίτερη γλαφυρότητα μετέφερε στο ακροατήριο την πολλή αγάπη και το έμπονο ενδιαφέρον του π. Παΐσίου για τη νεότητα.


Ο αρχιμ. Χριστόδουλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, στην οποία ανήκει το κελί της Παναγούδας, ανέπτυξε το θέμα: «Ο πνευματικός άνθρωπος στη μορφή και στο βίο του Γέροντος Παϊσίου». Με εμπνευσμένο και βαθύ θεολογικό λόγο ανέλυσε την έννοια της πνευματικής ζωής και της ορθοδόξου πνευματικότητος. Τόνισε ιδιαίτερα κάποια από τα χαρακτηριστικά του πνευματικού ανθρώπου, όπως αυτά διακρίνονται στο βίο και την πολιτεία του Γέροντος και όπως ο ίδιος ο π. Παΐσιος συνεχώς τα επεσήμαινε.

Η εκδήλωση περιλάμβανε και προβολή σύντομου video σε επιμέλεια του διακόνου π. Ιεροθέου Ανδρουτσοπούλου, ενώ επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους απέδωσε χορωδία υπό τη διεύθυνση των ιεροψαλτών του Ναού κ. Κων. Στεφανοπούλου και κ. Νικ. Καπέλη.

Στην εκδήλωση παρέστη και απυήθηνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Συντονιστής ήταν ο αρχιμ. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ενώ την γενική επιμέλεια είχε ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου